Inspired By Dave
Hälsa & Fitness

Denna söndag kan gå till historien, på riktigt. Och nu syftar jag inte till mina mandelbollar på något sätt, utan jag tänker på mina förhoppningar om hur mirakellandet Island kanske kanske kan skrälla mot värdlandet Frankrike i fotbolls-EM. Ja, jag kan vara en riktig fotbollsnörd när det kommer till mästerskap såsom EM och VM, trots Sveriges frånvaro.

Förutom den kommande fotbollen så har denna söndag bjudit på otroligt fint besök från Oskarshamn. Nämligen min kära mor som trots sjukdom varit på besök här under dagen. Underbart att hon äntligen kom hit för att se hur vi bor. Den förbannade sjukdomen tar på hennes krafter, men hon är stark i sitt sätt att kämpa och hon låter inte hennes tillstånd påverka hennes inställning till livet. Fantastiskt att få bevittna!

_20160703_202423

_20160703_202351

Nova fick även chans att stolt visa sin farmor vart det är någonstans hon badar om dagarna här på denna underbara plats som Järla Sjö är.

När jag skriver mandelbollar med mersmak vill jag koppla detta till hur jag tagit mitt “vanliga” men ack så populära recept på mandelbollar och lagt till ytterligare en ingrediens. En ingrediens som varit med förut i bakningen här på bloggen. Jag talar om proteinpulvret Heavenly Rich Chocolate från min sponsor Swedish Supplements. Jag ska gå rakt på sak…

Ingredienser som du behöver är:

Dadlar, 7 st
Mandlar, 2 dl
Jordnötssmör, 2 dryga matskedar
Mjölk, ca 2 matskedar
Vaniljpulver, (Obs, inte vaniljsocker) ca 1 tsk
Kakao, 2 tsk 
Heavenly Rich Chocolate, en portion (om så önskas)

 

Tillvägagångssätt som jag ser lämpligast är som följer:

  1. Ha ner 7 stycken dadlar i en mixer och mixa tills du får en “smet”. Häll över i en bunke.
  2. Näst på tur är mandlar. Ha i 2 dl i mixern som du mixar tills de är “grovt hackade”. Ha över i samma bunke som som “daddel smeten”.
  3. Blanda i resten av ingredienserna i bunken och rör om med t.ex en gaffel tills du får en smek som du kan rulla rulla till bollar. Går självklart bra att knåda smeten med
  4. Rulla till bollar utefter lämplig storlek som du önskar och rulla sedan i kokos om så önskas.
  5. Stoppa gärna in i frysen 30-60 minuter alternativt lägg i kylen 60 min (eller längre) innan dom serveras.

_20160703_202331

_20160703_202307

_20160703_202242

Alternativet Hevenly Rich Chocolate är absolut valfritt. Jag tycker att det tillförde en hel del positivt i smaken till ett redan lyckat recept. Vi har även näringsvärdet som går upp en del kopplat till det protein som läggs till i och med pulvret. I och med pulvret kan det behövas styras så att du får en smet som smidigt kan rullas till bollar. Detta styr du genom att ha i mjölk och röra om smeten tills du ser/känner att det blir lämpligt att göra bollar av.

 

Näringsvärde per boll fördelat på ca 10 stycken:

Kcal ca 80
Protein 5 g
Kolhydrat 5 g
Fett 4 g

_20160703_202506

Hoppas ni kan komma till skott och testa dessa bollar. Jag vill egentligen inte lova något, men detta är så nära jag kommer till att “lova” att ni kommer tycka om dessa!

/DMC

Annons

Lämna en kommentar