Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
HälsaInspired by DaveOkategorieratUtanför träningen

Talang har inte en chans mot vilja och hårt arbete

 

Vad jag förstår är detta inlägg nummer 500 här på fitnessformen.se. Alltså totalt, vi som bloggar här på denna fantastiska webbportal. Jag tycker det är lite häftigt att ingå i denna skara med detta unika förtroende tillika möjlighet att få leverera inspiration och motivation så som jag önskar göra. Med det sagt skulle jag i detta inlägg vilja skriva om ett par faktorer, helt avgörande faktorer som är nödvändiga när det kommer till att lyckas. Talang är ett begrepp som jag kommer ta upp. Men vad är talang? Måste jag ha detta för att lyckas? Eller kan jag lyckas trots att jag inte har talang?

Själva begreppet talang hänvisas till begåvning inom ett specifikt område, eller för den delen flera områden. Talang är för mig när en person klarar av något på ett väldigt unikt sätt, en person som hittar ett “flyt” i något som för många andra är väldigt svårt eller krävande. Man brukar lite säga att “det flyter i blodet”, enligt mig en bra metafor men som man ändå kanske inte förstår. Det är just det som jag finner fascinerande med talangfulla individer, den bara finns där…

 

Men du har ju talang

Jag tror att det är otroligt många som fått höra detta, främst när det kommer till idrott. Ja, jag är en av dessa där jag ibland fick det sagt till mig av min dåvarande coach att “David, du kan gå hur långt du vill, det sitter här uppe” sa han och pekade på skallen. Kanske hade han rätt, det var flera coacher under min “hockeykarriär” som noterade detta för mig. Men det är ändå den första som sa det, Kjell Larsson, som verkligen berör när jag väl tänker tillbaka på det idag. Det är ord som jag tagit med mig och som jag ibland försöker applicera till andra saker i vardagen.

Faktum kvarstår ändå att man kan besitta all talang i världen… Men om man inte förstår eller vet hur man ska nyttja denna talang så är den inte så mycket värd när det väl kommer till att ta det där sista steget för att maxa sin prestation. Många är inte ens medvetna om att man har talang varpå denna går “förlorad” om man inte får hjälp med att se och förstå denna hos sig själv.

 

Talang i all ära…

Som jag skriver ovan så finns det individer som inte vet eller förstår hur man bäst kan sin nyttja talang. Sedan har vi individer som inte ens har denna talang att “luta” sig mot. Till alla er som tror att ni inte har detta… Talang har inte en chans mot vilja och hårt arbete! Så är det verkligen i min värld och det är så det alltid kommer att vara. Har du inte redan detta tänk inom dig så tycker jag att du ska uppmärksamma detta faktum. Måhända är det kul att se någon som imponerar och har lättare för något, men de allra flesta vill se vilja och hjärta i en prestation.

Bild hämtad från aftonbladet.se
Bild hämtad från aftonbladet.se

 

En talangfull individ som inte kämpar och inte förstår vilket arbete som krävas för ta sig vidare kommer heller inte att göra så. Men en person utan talang som har med sig hjärtat hela vägen och visar vilja, driv och dedikation har mycket bättre förutsättningar och möjligheter att ta sig vidare.

Med andra ord… Det är inte talangen som kommer uppfylla dina drömmar. Det är inte talangen som är bränslet till en prestation. Det är vilja, motivation och inspiration som kommer att ta dig dit du vill. Jag vill mena på, att om vi använder dessa ingredienser på rätt sätt så kan alla, vem som helst komma en ordentligt bra bit på vägen mot det vi drömmer om. 

 “Jag säger inte att det kommer vara lätt – men jag säger att det kommer vara värt det!”

/DMC

Annons

Lämna en kommentar