Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
HälsaInspired by DaveOkategorieratUtanför träningen

Med anledning att blicka tillbaka…

Många talar om att man inte ska se bakåt. Tankarna kring detta kan vara av olika innebörd där jag bara skulle vilja frambringa den positiva effekten som jag gärna ser ska vara målet i detta. Jag blickar ofta tillbaka, främst av anledningen att finna en ökad mängd motivation och inspiration. Better Bodies Challenge och veckorna däromkring är ett av dessa tillfällen som jag gärna ser som motiverande att se tillbaka på.

IMG_20160306_160819

_20160913_205638

IMG_20160318_155007

Jag tror ni förstår att formen inför en tävling kanske är något som kan ligga i fokus flr min del. Men för dom som inte tävlar då? Dom som inte har ambitionen att slå sig in i en bransch som för många kan vara väldigt extrem? Detta anser jag är otroligt viktigt att ha förståelse inför och att göra skillnad på. Vi alla har olika uppsatta mål och således olika stunder och tillfällen i livet att blicka tillbaka till. När det för mig handlar om att blicka tillbaka till perioden kring Better Bodies Challenge kan det för en annan person handla om att blicka tillbaka till kanske en av de tuffaste perioderna i livet.

632@80

Kanske handlar det om övervikt eller kanske handlar det om en period då man var mentalt slutkörd. På samma sätt som jag blickar tillbaka med önskan och förhoppningar om att skapa samma eller mee framgång kan det vara motiverande att ha en period i livet som man gärna inte vill tillbaka till.

Jag brukar säga att “har du inte den mentala hälsan kommer du med största sannolikhet inte kunna skapa framgång som du vill kopplat till den fysiska hälsan”. Varför jag menar att det kan vara på detta sätt är för att med ett mentalt sinnestillstånd som inte är där det ska vara medföljer ofta annan problematik. Något jag tänker på är sömnen som kan vara ett dilemma vid mental ohälsa. Och nu syftar jag inte bara till för lite sömn… Även för mycket sömn kommer att skapa en obalans som inte är gynnsam rent fysiskt. Detta kan visa sig vid t.ex depression då man kan hamna i en situation där man blir handlingsförlamad och väldigt inaktiv. Man förespråkar gärna 8 timmars sömn, men pratar också att man absolut bör ligga mellan 7-9 timmar. Gärna inte under, och gärna inte över detta. Mycket kopplas till hormonbalansen i kroppen som sätter igång en rad olika processer som inte främjar hälsan om man landar utanför detta spann.

Dit jag vill komma är, att det är ok att vara där du är. Det är ok att blicka tillbaka, oavsett vilken period det än må ha varit i livet. Men det jag också föreslår är, att det ska vara ett tillfälle som på ett eller annat sätt kan få dig att ta dig framåt och skapa progression för dig själv. Detta handlar om ett mindset där du behöver viljan att se och viljan att skapa framgång för dig själv.

Tänk framgång så är chansen större att det också blir därefter!

/DMC

Annons

Lämna en kommentar