Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
Inspired by DaveOkategorierat

Begränsningar eller möjligheter? Gör ditt val…

Theresia är ett bra exempel på när det kommer till valet att fokusera på begränsningar eller möjligheter… För snart en vecka sedan opererade hon sin handled varpå träningen och vardagen överlag självklart skulle bli påverkad.

Ett viktigt mindset i en situation som denna är att tänka lösningsinriktat. Detta är nog också en av Theresias starka sidor, framförallt när det kommer till hennes träning. Utan att belasta handleden anmärkningsvärt mycket har hon hittat lösningar som möjliggör för henne att träna utefter förutsättningar. Det är just detta det handlar om, utefter förutsättningar som är väldigt viktigt att ta hänsyn till i denna korta inspirationstext.

_20170402_170743

_20170402_170717

Med axlar på schemat löstes träningen genom att sänka vikten och istället fokusera på kontroll i utförandet.

Axelpress utfördes med en hantel som Theresia höll med båda händerna för att undvika allt för stor belastning på den opererade handleden.

_20170402_170603

_20170402_170619

Theresia fick en kommentar på ett forum där en person ansåg att det var dumt att träna med en nyligen opererad handled. Blodgenomströmning är en viktig del i läkprocessen, för att inte tala om den mentala aspekten att ändå få infinna sig på gymmet och helt enkelt göra det man kan.

Allting har varit i samråd med läkare där man godkänt att det är ok att träna så länge inte handleden belastas felaktigt/för mycket.

Vad jag vill framföra är att det under dessa perioder inte behöver handla om muskeltilväxt och att lyfta tungt. Om du har en skada eller liknande, sänk kraven på dig själv och din träning och se till vad du kan göra istället. Kan du inte belasta, fokusera då gärna på blodgenomströmning och rörelse. Du kommer då lättare kunna återgå till den träning som du önskar komma tillbaka till.

Och framförallt, tänk positivt. Människan är otroligt anpassningsbar och vi klarar ofta av mycket mer än vi tror, såväl mentalt som fysiskt.

/DMC

Annons

Lämna en kommentar