Inspired By Dave
Hälsa & Fitness

Efter att ha noterat att hotellets gym här i Marocko inte hade det utbud vi önskade så blev det till att undersöka lite närmare vad annat vi kunde hitta. Vi blev tipsade om Club City Gym i Marrakech, 1,9 km från hotellet. Vi skärmdumpade bilder på GPS:en för att komma dit, där det första som stod på vägbeskrivningen var “Var försiktiga”… Hade inte aning om vad GPS:en syftade till. Vi åt frukost för att sedan bege oss ut i jakten på fitness ?

Det var inte så mycket fitness över frukosten, men jag ser ändå hälsa i det då jag ofta annars är noga med vad jag stoppar i mig i mitt första mål för dagen. Det är skönt att lite släppa på dett ett par dagar.

 

City Club Guéliz

Vi hittade det! City Club uppgavs vara en av Europas ledande gymkedjor, No 1 Fitness. Huruvida det stämde låter jag vara osagt. Vi, jag och Theresia lade fokus på att det skulle uppfylla det vi behövde, vilket det också gjorde.

En av personalen frågade om vi skulle värma upp med cardio och pekade mot den avdelningen. Men vi tackade nej och förklarade att vi hade promenerat i nästan en halvtimme i hettan för att hitta gymmet. Han tittade på oss som om vi inte vore kloka och fortsatt sedan att visa oss lite mer av gymmet. Man kan tro att vi redan tränat, men bilden är alltså tagen precis efter att vi hittat gymmet…

Väl inte bland vikterna och redskapen blev det till ett bra pass.

Vi drog väl medvetet ut lite på tiden för att kanske kunna undgå den värsta värmen som väntade oss där ute. Jag lägger gärna till att Theresia hittade värdinnan på gymmet som till en början helt snodde hennes intresse.

Vi tog en annan väg tillbaka där vi hittade ett köpcenter. Vi klev in i första hand för att svalka oss, men letade oss vidare till en food court som var belägen högst upp i bygganden. Den extra extra kycklingen som jag bad om var obefintlig, men det var gott ändå. Det smakade alltså bra mycket bättre än hur det såg ut.

Fortsättningen hem mot hotellet blev Lite av en nagelbitare då vi gick fel…igen, igen och igen. Till slut, utan att behöva tillkalla taxi, men efter att ha frågat ett antal hjälpsamma marokaner hittade vi vårt Novotel.

Vi tog oss en dusch och gick sedan ner till poolen för att svalka av oss. Det blev även lite kall dricka för oss båda två.

En dag som hade kunnat bli en tuffare utmaning men som ändå blev till en lagom sådan. Vi kommer avsluta denna söndag med en middag ute på stan. Det ser vi fram emot! ?

/David

Annons

Lämna en kommentar