Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
HälsaInspiration och peppInspired by DaveOkategorierat

Lidaloppet – Gemenskap, vilja, värme och kärlek

Vilken uppskattning jag har inför det faktum att jag får chans att vara med i detta team och påverka.

Min del i Lidaloppet började väl förra året då jag under en lite längre tid hade varit i kontakt med Anna som driver Tullinge Hälsokälla. Samma Anna är det som är en av grundarna till Lidaloppet där hon detta år fick möjlighet att tala om Lidaloppet på P4 Stockholm.

Den andra grundaren är en lika varm person i Linda Illerstam.

Mitt “intågande” i detta arrangemang blev lite mer självklart just för att min älskade mor är drabbad. För tio år sedan, i oktober, fick hon besked om sin bröstcancer. Idag lever hon med spridd cancer och i torsdags inledde hon en ny cellgiftsbehandling då man noterat ytterligare spridning, främst i lever och i bäcken.

Hon är en av de starkaste (kanske Den starkaste) individer jag känner och jag anser att hon redan har vunnit över sjukdomen. Varför? Jo, för hon låter inte sjukdomen hämma henne i det hon vill göra. Allting handlar såklart om “utefter förmåga”… Men så sent som en vecka innan cellgiftsbehandlingens inledande nu i torsdags, passade hon på att åka utomlands med en god vän.

(Bild från KAKA Design på “Stark armband som kommer finnas till försäljning på Lidaloppet)

Jag blir väldigt berörd när jag skriver om mamma i detta sammanhang. Jag blir också berörd efter att ha varit i kontakt med en bekant. En bekant som är runt min ålder, och som jag inte visste har gått igenom denna process med bröstcancer och behandling. Hos denna person har man turligt nog lyckats få bort cancern, men som jag uppfattar det är det ett ständigt förebyggande arbete för att det inte ska komma tillbaka. Det ständiga arbetet kan jag tänka mig inte minst sker i det mentala.

Min älskade mor som var på plats på Lida förra året men kommer inte ha orken att ta sig från Oskarshamn för att närvara detta år tyvärr.

Jag hade gärna haft dig där mamma, men jag tillsammans med alla andra har förståelse för att det är något helt annat som ska ha fokus nu.

Vi är för närvarande uppe i en bra siffra anmälda deltagare med förhoppning om att ännu en bra siffra som anmäler sig på plats. Jag gillar talesättet, “Någon kan inte göra allt, men alla kan göra något”, och Lidaloppet är verkligen ett tecken på att man når ut med detta. Oktober månad, denna vackra höstmånad förtjänar sin uppmärksamhet med de drabbade i åtanke.

Så, imorgon den 22:a oktober är det alltså dags att återigen få uppleva sammanhållningen och all den kärlek man omges med på Lida Friluftsgård. Jag hoppas alla får just denna känsla när man infinner sig där imorgon. Vi ses!

#rejsairosa

/David

Annons

Lämna en kommentar