Inspired By Dave
Hälsa & Fitness

Jag tycker Facebook är ett riktigt bra forum…om det används på rätt sätt. Nu var det en sådan där bra sak som ägde rum häromdagen då Peter “Pansar” Bláha delade med sig av att han skulle befinna sig på korvfestivalen här i Nacka Strand. Med tanke på att jag själv bor i Nacka så var det ett ypperligt tillfälle att åka och morsa på honom och växla ett par ord. Jag var sedan en tid tillbaka medveten om hans projekt att ta fram en korv med bra kötthalt och rik på protein, så denna Pansar-korv var också ett av målen med att åka till denna korvfestival. Värt att nämna är att jag aldrig varit på en korvfestival tidigare. Extra kul att min Nova och Theresia följde med mig så vi kunde göra detta tillsammans. Framförallt för Novas skull då hon har full koll på “Pansar” och Gladiatorerna överlag  🙂

Vad är det som är så spännande med Pansar-korven? Jo, precis som många andra intresserar sig för så gäller detsamma för mig, nämligen kötthalten när det kommer till korv. Det är sällan (läs väldigt sällan) som jag äter korv, men efter provsmakningen av det som bl.a Pansar varit med och tagit fram ser jag stor chans att det blir ändring på detta.

IMG_20160313_210215

När vi gjorde entré på festivalen gick vi och smakade lite av varje, vi gick från monter till monter. Vi kom ganska snart fram till Peter där vi tog hand, och vi kom snabbt in på ämnet och anledningen till varför han var där. En mycket ödmjuk person presenterade Pansar-korven på ett väldigt proffsigt sätt och utmanade mig givetvis att smaka.

IMG_20160312_172248

Jag blev förvånad över den “köttiga” konsistensen, vilket absolut var något positivt för mig. Peter förklarade att detta är en korv som man noggrant arbetat fram steg för steg under en längre period för att skapa en så bra känsla som möjligt kombinerat med en bra fördelning av kött, fett och protein.

Vidare vill jag mena på att jag är en ärlig och rak person som inte är rädd för att ge kritik om jag känner att jag behöver göra det. Så sett till samtliga korvar som jag provsmakade på mässan, och då utan att vara partisk landade min röst tveklöst på Chili & Ramslök Pluskorv. Många andra visade sig uppskatta denna också då den hamnade på en 6:e plats på besökarnas omröstning. En 6:e plats räknat på den mängd korvar som denna Pansar-korv faktiskt konkurrerande med tycker jag är riktigt imponerande!

FB_IMG_1457891185548

Ja, det blev så att jag fick med mig ett antal paket korv hem som jag kommer att göra i ordning inom kort. Detta ger mig en utmärkt anledning att återkomma med en mer utförlig recension.

Det var som sagt en ödmjuk person vi mötte som tog sig tid att samtala med oss. Nova passade på att fråga om han hade tatueringer kvar, varpå han snabbt visade att den satt där den skulle ?

IMG_20160313_210115

FB_IMG_1457886958901

Jag får också passa på att påminna er om Gladiatorerna som startar nu på lördag med allt vad det innebär. Peter bad mig göra ett blogginlägg om det är så att han inte presterar, så vi får väl se ?

Och missa för all del inte Peters blogg där ni kan följa hans vardag vare sig det kommer till träning, arbete eller fritid: Peter Bláha

IMG_20160314_210553

Både jag och Nova är förväntansfulla inför kommande säsong av Gladiatorerna som alltid är lika lustfyllt och spännande att titta på. Och förresten… Pansar-korven kommer ni att hitta i butiken från v.14!

Nu ser jag fram emot en ny spännande vecka som redan tagit sin början ?

/DMC

Annons

Lämna en kommentar