Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
HälsaInspired by DaveOkategorieratUtanför träningen

Lite mer än träning på semestern…

Jag är nu inne på andra veckan på min semester och känner nog att jag fått ett bra “flyt” på aktiviteter, framförallt kopplat till tiden då min älskade dotter är hos mig. Det blir lite mer struktur på saker och det blir ett annat fokus på något sätt. Dvs fokus ligger mestadels på Nova och att hon ska ha roligt, med all rätt. Jag vill ju ge henne så mycket jag bara kan, där jag anser att skratt och minnen är det absolut bästa och det som hon kommer att uppskatta mest att ha med sig när hon växer upp.

 

Du behöver inte alltid betala för lustfyllda dagar…

Dagarna som Nova hittills har varit hos mig och min sambo Theresia har varit underbara. Vi har besökt 4 badplatser på 5 dagar och precis som jag skrev ovan så ser jag hennes glädje och skratt som något hon uppskattar allra mest. En annan sak som är positivt är att det inte kostar att besöka dessa badplatser. Det är bra för Nova att veta också att man inte behöver spendera massor av pengar för att ha roligt. Jag ser det som lite av en utbildning där jag som förälder ansvarar för huruvida Nova ska lära sig att uppskatta saker omkring henne.

Vattenbanan, eller Slip’n’slide som ni ser längre ner var vi dock tvugna att betala en slant för.

Bild från besök vid Slagsta badet.
Bild ovan är från besök vid Slagsta badet.
Detta är Järla Sjö. En brygga och badplats belägen bara 100-150 meter från vår dörr hemma.
Detta ovan är Järla Sjö. En brygga och badplats belägen bara 100-150 meter från vår dörr hemma.
Vattenrutchbana uppsatt på Gärdet i Stockholm. Det tog ett par åk innan Nova fick in snittsen ?
Slip’n’slide uppsatt på Gärdet i Stockholm. Det tog ett par åk innan Nova fick in snittsen ?
...and down we go! ?
…and down we go! ?

_20160708_113717

_20160708_113732

Bilden ovan visar att hon kom fram till det mest lämpliga sättet att bemöta banan.
Bilden ovan visar att hon kom fram till det mest lämpliga sättet att bemöta banan.

 

"Fartdåren" sitter ner för lite lunch ?
“Fartdåren” sitter ner för lite lunch ?

 

Det finns en hel del materialister där jag kan vara en av dessa. Med andra ord är det ett område där jag har utvecklingspotential. Jag brukar använda det detta ord “utvecklingspotential” när det kommer till områden att jobba på för en individ. Det låter ju så mycket bättre…

 

“Jag måste övervinna min rädsla pappa”

Höjdpunkten på dessa baddagar för Nova var idag (torsdag) då hon tog mod till sig på Flatenbadet och hoppade från fem meters höjd. En otroligt imponerad pappa stod nedanför och filmade händelsen! Hon var uppe både en och två gånger och gick ner igen. Men sen…

“Jag måste övervinna min rädsla pappa, så nu ska jag bara gå upp och så ska jag hoppa”

Ganska kloka ord från en 8-årig tjej som lite kaxigt passerade grabbarna i 10-12 års åldern där upp på 5 meter. Grabbar som stod där och inte riktigt vågade hoppa… Hon gick raka vägen förbi killarna, ställde sig vid kanten, tittade ner och hoppade som om hon gjort det flera gånger om. En skapligt stolt pappa och framförallt en stolt Nova flöt upp över ytan igen och skrattade. “Jag hoppade pappa! Jag sa ju att jag bara skulle gå upp och hoppa”, sa hon och gjorde sen samma sak 5-6 gånger till innan det var dags att avsluta och åka hem.

_20160707_191412

_20160707_191456

_20160707_191522

_20160707_191545

_20160707_191617

_20160707_191643

Jag låter Nova få stå som inspiratör inför det faktum att killarna hon gick förbi tog efter henne och så småningom vågade hoppa! Hoppas ni har/får en fin semester med allt vad det kan innebära för er. Vi har ju olika aktiviteter som vi uppskattar på olika sätt och mina förhoppningar är att nu får mer tid till de saker som ni vill göra. Glöm för all del inte bort träningen då även detta är en aktivitet som det ges mer tid till under semestern. Glöm inte bort att tänka på dig själv i allt detta!

/DMC

Tags : inspiration
Annons

Lämna en kommentar