Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
HälsaInspired by DaveOkategorierat

Lev som du gör, men lägg till träning…

Vi vet att det där första steget mot en hälsosammare livsstil kan vara något väldigt svårt. Det är nog så att många till och med våndas över detta vilket är en av anledningarna till att saker inte blir som tänkt.

Jag vill lite lägga fokus på att det inte behöver vara så som många tänker och tror. När jag genomförde min lärarutbildning på högskolan hamnade jag lyckligtvis i en klass med många kloka och inspirerande individer. Men det var ändå en person som jag fick lite bättre kontakt med.

FB_IMG_1470502057496

Detta är en person vid namn Mattias som ses på bilden här ovan, passande nog just på ett gym efter ett träningspass. Han har ett imponerande CV och bär på massor av kunskap som har imponerat mig och många andra. Men framförallt innehar han ett allmänt sunt förnuft och en ödmjukhet vilket ändå är de kvalitéer som jag uppskattar mest hos honom.

Jag och Mattias hade massor av diskussioner på högskolan kopplat till det jag gjorde kopplat till träningen och hur jag förhöll mig till kosten. Han ställde sig ibland frågande till varför det ska behöva vara så “extremt”. Jag förstår hans ifrågasättande och det är väl svårt att få en person att förstå helt och hållet utan att själv vara eller ha varit i en liknande situation med liknande mål. Men han accepterade mig alltid som person och det intresse jag bar på men var ändå noga med att ge sin åsikt i ämnet. Något jag absolut tackar honom för idag. Mattias sa i alla fall bestämt…

“Jag tycker man ska leva som man gör, men man kan lägga till träning”

Nu vill jag minnas att detta var ord som han sedan förklarade stod i Friskis & Svettis informationsblad. Jag tycker det ligger något väldigt klokt i detta, varpå det faktiskt är något som jag burit med mig sedan dess. Det kanske inte passar alla, men jag tror absolut att det finns massor av människor som kan se på en början på detta sätt, och rent av tillämpa det på detta sätt.

Det kravfyllda i en utmaning tror jag på något sätt ofta är anledningen till att motivationen brister. Jag vill mena på att detta sker då vi märker att det hela blir för övermäktigt och att vi då inte vet hur vi ska hantera situationen. Rädslan att misslyckas är en känsla som jag inte tror att någon uppskattar att bära på. Just av denna anledning tycker jag att det kan vara klokt att inleda med små förändringar.

När vi sedan talar om träning och att komma igång så kan detta självfallet se väldigt olika ut. Någon vill inleda med promenader, en annan med styrketräning och ytterligare en annan kanske vill starta med lätt jogging. Det viktiga anser jag är att alltid försöka utveckla det du gör och göra det som är mest lustfyllt. Börjar du med en promenad i veckan, utöka till två, sedan till tre osv. När du känner hur din hälsa förändras och du får mer kvalitet i vardagen såväl privat som yrkesmäasigt, då kommer du inte vilja gå tillbaka till det som var tidigare.

Tror du på att det passar dig bäst att börja lite mer försiktigt, gör då det. Försök hålla motivationen uppe genom att lära känna dig själv, lär känna din kropp och hur ditt mentala tillstånd svarar på det du gör. Men det är en sak jag skulle önska att du ändå försöker ha i åtanke… Du klarar av mer än du tror, såväl fysiskt som psykiskt!

/DMC

Annons

Lämna en kommentar