Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
HälsaInspired by DaveOkategorieratUtanför träningen

Det som fascinerar mig mest är de saker jag förstår minst

Igår när jag scrollade igenom instagram blev jag påmind om något som i min värld rent ut sagt är något helt galet. Min gamle vän David Björk ska under lördagen genomföra något som för mig kanske är den mest otänkbara frivilliga utmaningarna av dom alla. På agendan för David denna lördag ligger nämligen en Ironman. Om inte mitt sifferminne sviker mig ska han alltså simma 3,86 kilometer, 180,2 kilometer cykel och så lägger vi till ett marathon på det, dvs lite drygt 42 klimeter löpning. Det är lika fascinerande som korkat tycker jag att ge sig in på något som detta ?

_20160819_222230

_20160819_222248
Bilderna är hämtade från Davids Instagram konto ➡ david8bjork

 

Om jag ska koppla min text till rubriken till detta inlägg så handlar det just om att se andra göra saker som ligger så otroligt långt ifrån ens egna tankar att genomföra. Att försöka ge sig in i andra tankegångar och försöka notera viljan att ta sig an en utmaning finner jag otroligt givande och lärorikt. Motivation är drivkraften i allt vi gör och tiden man lägger ner för att nå sitt mål är något som varje enskild individ värdesätter på sitt sätt. Jag antar att det är därför jag arbetar med det jag gör…

Barn i behov av särskilt stöd. Barn som innehar en enorm vilja att bli sedda och att få människor i deras omgivning att förstå dom. När det gäller autism och utvecklingsstörning visar min erfarenhet att de största svårigheterna ligger i att just kommunicera. Detta möter jag varje dag i mitt yrke som pedagog där jag vill skapa möjligheter för de barn/elever jag arbetar med att kommunicera utifrån deras förutsättningar och behov. Ibland är det lättare och ibland är det svårare. Det är just i det sistnämnda skedet när det är svårare, där utmaningen är som störst, där mår jag som bäst. Att försöka förstå vad det är denna fantastiska och unika individ försöker säga till mig och så småningom dessutom klura ut detta, det är en känsla jag gärna vill uppleva varje dag.

Vidare i mitt andra yrke som onlinecoach, personlig tränare och kostrådgivare ser jag en likhet i att försöka förstå vad klienten är ute efter. Målsättningen är att skapa en hållbar vardag där grunden till denna ligger i tankarna hos den enskilda individen. Förhoppningsvis kan jag med mitt inflytande hjälpa andra att ta sig i den riktning man önskar, oavsett vilket av mina yrken som det är fokus på för stunden…

_20160820_095106

Och till Dig David min vän, lycka till med denna underliga men ändå lika häftiga utmaning. Du imponerar i det du gör, verkligen! ?

/DMC

Annons

Lämna en kommentar