Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
Inspired by DaveOkategorierat

Kläderna som pryds med namnet av en legend – SALMING

Jag fick för ett par veckor sedan förmånen att prova på lite plagg från vår hockeylegends kollektion, Börje Salming. Väldigt passande tycker jag att göra detta inlägg idag med tanke att det är precis 40 år sedan som han fick ta emot den fantastiska och lika klassiska stående ovationen i Canada Cup.

STÅENDE+OVATION

salmingbildspel

Det är kul att få uppmärksamma honom igen på detta sätt på Inspired by Dave. Trots att jag själv har spelat hockey på hyfsat hög nivå innan jag slutade och trots att jag har hockeyn på en väldigt speciell plats i mitt hjärta så kan jag nog ändå inte förstå vad denna #21 har betytt för hockeyn i Sverige. Att han skulle bli invald i Hall Of Fame var för mig en självklarhet precis på samma sätt som det var en självklarhet för hockeyvärldens “top notch”.

 

Framgången sitter i kläderna, inte i namnet

Jag skulle vilja börja med att ta upp Salming Run Hexagon Hood som är tillverkad av ett jacquardstickat material som ska ha en god förmåga att andas.

_20160904_153344

IMG-20160821-WA0032

IMG-20160821-WA0013

IMG-20160821-WA0053

Min känsla var just den som jag förklarar ovan och dess funktion blev också till något jag fick erfara. Med tanke på att jag oftast befinner mig inom gymmets väggar så var det en av platserna där denna tröja främst har använts. Jag har självklart även provat dessa plagg utomhus som man kanske ser är den “rätta” platsen för användning. Även där upplever jag en mycket positiv känsla. Ska jag vara väldigt rättvis och tydlig är denna tröja en av de skönaste jag någonsin dragit på mig.

Nästa plagg som jag vill lyfta är Salming SS Team Tee som är en t-shirt, men inte en vanlig sådan.

 

IMG-20160821-WA0036

IMG-20160821-WA0021

 

IMG-20160821-WA0058

IMG-20160821-WA0024

Materialet är av 100% polyester mesh. Och jag tycker att man även i detta plagg fått till en riktigt snygg look. Känslan med denna på sig var svalkande och behaglig. Denna tröja som ligger närmast kroppen har sin funktion liksom “Hexagon” tröjan ovan, nämligen förmågan att andas. Funktionen tycker jag gör denna t-shirt extra framgångsrik i och med att man inte blir sådär svettig som man kan bli annars när man använder plagg som inte andas lika bra. Nu gillar ju jag att svettas under mina pass och jag vet att många andra sitter inne med samma känsla. Men är jag ute och löptränar eller kör intervaller finns det risk att svetten gör mig blöt och kall under tiden. Detta är något jag inte önskar när det kommer till löpträning/intervaller. Det är i detta som jag känner att denna t-shirt fyller sin funktion väl.

Next up är Salming Run Pant som är ett par riktigt sköna “loose fit” byxor. Dom är perfekta att bära på gymmet eller som jag känner, lika perfekta att ha på mig när jag går omkring hemma och myser.

IMG-20160821-WA0015

Materialet är 94% polyester och 6% elastane. På samma sätt som plaggen ovan har man försökt kombinera material som andas samtidigt som de fyller sin funktion där jag också lite har förklarat min syn på denna aspekt. Salming Run Pant ger även dom en svalkande känsla som jag uppskattar. Nu kommer det nog bli så att detta får bli ett par av mina mysbyxor att gå runt i hemma eller när det vankas FIFA hos min vän Joel. Detta ser jag faktiskt som ett mycket bra betyg för ett par byxor.

Hur mycket jag än gillade Hexagon tröjan som jag gjorde så måste jag ändå säga att skorna Salming Race 3 är min favorit av det jag fick hem. Jag har den senaste tiden använt mig mycket av barfota skor på gymmet. Men dessa skor med sitt mjuka utförande känns väldigt stabila trots sin vikt på endast 185 gram.

_20160904_155239

IMG-20160821-WA0006

Dom är något små i storleken, så om du beställer dessa, beställ ungefär en storlek större än du brukar ha. Jag säger som Philip Dyplin på Fitness For Men, att det är ett par riktigt snabba rackare. Och i mitt fall tycker jag att dom gör sig riktigt bra i gymmiljö också.

Jag har fått en hel del inspiration genom att få testa dessa plagg när det kommer till mina egna tankar i det jag vill göra.

_20160904_155626

Jag kan inte avslöja något just nu, men jag hoppas kunna dela med mig av något väldigt spännande innan detta år är slut.

Så, med hänsyn till den framgångsrika individ han har varit och fortfarande är anser jag att plaggen gör hans namn rättvisa. Och med tanke på hur stor Börje Salming är ser jag att det är ett otroligt bra betyg kopplat till kvalitet och den känsla jag har fått för denna kollektion.

_20160904_155208

Jag är väl inte överraskad, men jag är mycket imponerad över det som kollektionen erbjuder. Jag har fått en större förståelse för varför kläderna säljs i så många länder runt om i världen.

Jag bugar och bockar för att jag fått prova något som kommer vara ett mycket positivt inslag i min träning och vardag. Till sist vill jag tacka min gode vän Joel som stod för fotograferingen. En mycket rolig sådan och något som jag gärna gör om när det kommer till mina framtid planer.

IMG-20160821-WA0000

/DMC & Joel

Annons

2 kommentarer

    1. Tack ska du ha Sara! Det har kommit positiv feedback från Salming kontoret vilket är lite extra kul. Det känns då som att jag verkligen fått fram min genuina känsla för det Salming skapar och det dom står för. Givetvis är det kul med positiv återkoppling även från andra håll. Så jag tackar ödmjukast för att du tog dig tid att skriva här ?

      Mvh
      David

Lämna en kommentar