Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
HälsaInspiration och peppInspired by DaveOkategorierat

“Det är helheten jag vill åt…” – Kändistränare som inspirerar

Under söndagens frukoststund hade vi tv:n påslagen i bakgrunden. Min uppmärksamhet fångades när jag noterade att man presenterade en “kändistränare” som var gäst i tv-soffan. Hans namn var Magnus Lygdbäck, en person som jag aldrig hört talas om. Han berättade att han arbetat som personlig tränare i 17 år nu, men har aldrig varit den som önskat synas (som han förklarade det). Men tack vare sina framgångar har han över 27.000 följare på sina relativt få 111 inlägg på Instagram. Kan tyckas vara ett något blygsamt antal följare med tanke på vilka personer han ändå har coachat/coachar.

Ja, ni känner nog igen några av dessa personer nedan…

Precis… Skådespelare och artister tillika världskända personer. Med start överst: Alexander Skarsgård, Ben Affleck, Katy Perry, Tim Bergling (Avicii) och sist men inte minst Alicia Vikander som Lara Croft, actionhjälte i den nya kommande Tomb Raider.

I takt med att intervjun fortskred insåg jag att Magnus tänk lite utgör grundstommar i hur jag själv tänker. Jag tolkade det som att han har sin bas inom idrottspsykologin där han menar att man behöver må bra i sig själv, dvs i det mentala för att på bästa sätt kunna skapa utveckling rent fysiskt. Han är som sagt personligt tränare, kostrådgivare och agerar även livsstilscoach.

Och ja, det är klart att jag blir nyfiken att få veta hur han arbetar med sina klienter. Famgångarna hos dessa individer har tydligen skapat ett rykte inom Hollywood vilken i dagsläget gör Magnus till en eftertraktad coach. Dock kunde jag efter lite research komma fram till att skapandet av Alicia Vikanders kropp som väntat innebar en bra kosthållning, något som Magnus också betonade under intervjun. Min research ledde också till hur träningen med Alicia såg ut. Fyra månader var det fem till sex styrkepass i veckan, ca tre pass klättring och utöver detta även fyra pass MMA alt. boxning per vecka. Två månader innan inspelning ändrades träningen till 30 minuters högintensiva intervallpass på morgonkvisten för att sedan på genomgå ett 45 minuters tufft styrkepass i gymmet varje eftermiddag (Källa: baaam.se).

Vidare fångade jag upp en annan sak som jag tyckte var intressant. Detta var att han i sitt sätt att coacha vill att 17 måltider av 20 ska vara bra måltider (mellanmål inberäknat), och då alltid med fem mål om dagen som riktlinje.

Men återigen, det som för mig imponerade och det som i mina ögon gör Magnus till en förebild var just hans sätt att tänka kring det mentala och att först och främst lägga fokus på att må bra. Han menade på att många svenskar som kommer till USA kommer med en etik och moral som annars kan förklaras vara sällsynt där. Struktur låg också nära till hands och utgjorde även det en viktig aspekter och något som han ville införa i sina klienters vardag/liv. Allt detta som vi kanske kan kalla grundpelare/stommar (dvs etiken, moralen och strukturen) var han var stolt över att som svensk ta med sig till USA för att tillämpa det i sitt ledarskap. Men framförallt, något jag såg i denna coach var en rejäl mängd ödmjukhet.

Bra jobbat Magnus att du tagit dig dit du är idag!

/David

Annons

Lämna en kommentar