Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
HälsaInspired by DaveOkategorieratUtanför träningen

Hemma igen på svensk mark – Man blir ödmjuk inför de kontraster som finns

Väl hemma igen kan det vara värt att reflektera över denna något annorlunda resa. Början var väl som tänkt med ett planerat mål som vi också genomförde. Nämligen målet att besöka och se Atlasbergen. Denna dagstrip var magisk!

Det blev sparsamt med det så kallade “pool-hänget” då varken jag eller Theresia innehar någon större förmåga att ligga stilla på det sättet i solen. Vi “lyckades” väl ändå vid något tillfälle. I och för sig inte sagt att man måste ligga stilla vid poolen…

Vi föredrog båda två att röra på oss utanför hotellets “murar” och uppleva saker där. De sista dagarna i Marocko (Marrakech) blev däremot inte riktigt som vi hade tänkt. En livräddningsaktion inleddes med en kattfamilj som utgjorde fokus. Massor av blandade känslor där vi vet att vi varit engagerade och gjorde ett stort jobb, men ändå inte med den fulländade utgången vi hade önskat. Men med lite plåster på såren kunde vi tack vare Er bidra med en generös donation till centret som vi var på ett par gånger.

Ofta när jag har varit ute på semester är jag tacksam över att bo i -och för att få komma tillbaka till Sverige. Anledningarna vill jag mena på är många där det blir svårt att plocka ut något specifikt utmärkande. Även om många marockaner har stor vilja vad gäller djurens bästa så var det tufft att se alla hemlösa katter samt de hästar som kämpade i värmen med att köra runt på turister i efterföljande vagn. Människorna har varit mycket fina i sitt bemötande, även om det finns en viss kultur i att tjäna pengar på oss turister. Men det är så dom överlever och om man läser på innan så kan man säkert komma mer förberedd på detta. Jag är otroligt tacksam och glad över att ha fått chansen att uppleva Marocko, men det blir nog inga fler resor dit. Jag skulle ändå rekommendera er att göra minst en resa till denna destination. Och glöm då inte att åka till Atlasbergen!

Så, hemma på svensk mark igen har det varit hög klass på denna “första dag” med en sedan tidigare inbokad glassprovning. Det var fantastiskt att träffa Nova igen efter en vecka i Marocko och det var också med henne som jag tog plats inne på “StikkiNikki” på Mariatorget. Vi fick uppleva…väldigt mycket glass helt enkelt, god ekologisk glass.

Jag är glad att ha hälsan i behåll och stolt över att bo i Sverige. Framförallt nu efter lyxen att ha varit på glassprovning och efter denna ha promenerat med min dotter i vackra Stockholm från Mariatorget hem till Nacka.

Jag ser fram emot att åka till ett av mina favoritgym vilket är antingen SATS i Sickla eller Actic i Årsta, alternativt Actic i Älta. Jag och Theresia har två veckor kvar på semestern vilket vi ska se till att nyttja så bra vi kan.

/David

Annons

Lämna en kommentar