Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
HälsaInspired by DaveOkategorieratUtanför träningen

Foten i fokus – Ett steg i rätt riktning

Allt som sker nu, kommer ditt barn ha med sig i framtiden. Såväl goda som mindre goda ting. Min dotter Nova har en något svag hålfot som gör att hon pronerar på båda fötterna. Den högra något mer än den vänstra. Om hon inte får hjälp med detta Nu, kan det mycket väl bli till något negativt i framtiden/vuxen ålder med en försämrad hälsa som resultat.

Så det bästa som ägt rum under denna vecka var ett besök till Intersport. Där genomfördes en analys av Novas fotisättning, och vi passade dessutom även på att forma ilägssulor utefter denna analys. Förutom inlägssulorna som kommer hjälpa Nova att få upp och stötta hålfoten en aning ville vi givetvis kika på ett par skor också.

Det blev ett par Asics GT 2000 som helt enkelt är en väldigt bra och kvalificerad löpar/promenadsko. Och ja, det var rosa eller inget som gällde ?

För att få ett par bra skor kan man vara tvungen att öppna plånboken lite extra. I ett fall som detta anser jag det ändå vara en relativt liten peng med tanke på hur det kan påverka Novas framtid till det positiva. En mindre bra fotisättning eller för den delen att “bara” och ofta gå med dåliga skor kan leda till en destruktiv kedjereaktion rent fysiskt.

Jag är glad att vi tog oss iväg för att “utvärdera” Novas fötter. Mitt lilla tips till Er är väl att göra detsamma, både vad gäller den egna fotisättningen (och val av skor) men också ditt barns fotisättning. Nova är 9 år och det var inte en dag för sent som detta togs tag i.

Förutom nya verktyg till Nova och hennes fötter promenerade vi från “shoppingen” på Götgatan i Stockholm ända hem till Nacka. En sträcka på ca 6 km, i hälsans tecken.

/David

Annons

Lämna en kommentar