Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
B-Strong SwedenInspired by DaveOkategorieratSwedish SupplementsTeam B-Strong

En söndag såsom jag vill ha den och tillfälle att inspirera

En mycket skön, stillsam och inspirerande söndag idag. Precis så som jag hade önskat att spendera den i förhand. En mycket lugn morgon med en sen frukost följt av lite “relax” innan vi begav oss iväg till Saltsjöbaden. Väl på plats mötte vi upp Team B-Strong atleten Helena Ljungström med avsikt att träna lite posering.

Helena hade en annan person vid sin sida när vi kom. Det var Evelina 16 år som önskade få följa med oss in i salen för att titta på och ta del av dagens poserings-sessionen. Med tanke på hur både jag och Theresia brinner för att inspirera andra var det givet att låta henne få följa med. Evelina, en spännande tjej som visade stort intresse och hade en hel del frågor som vi gladeligen försökte svara på. Hon passade även på att ställa sig jämte Helena för att låta Theresia vägleda henne lite och “känna på” poseringen.

Glädjen var på plats och 2019 har Evelina som mål att ställa sig på scenen. Och vem vet, kanske blir det aktuellt att göra denna debut i Team B-Strong. Det får tiden utvisa. Kul i alla fall att se denna motivation och vilja.

Vad gäller Helena så går hon från klarhet till klarhet. Hon har hunnit prova på lite olika sätt att bemöta poseringen och idag var det ett par mindre detaljer som justerades, men detaljer som vi noterade kan göra en väldigt stor skillnad. Bra jobbat Helena, och Evelina!

Efter denna poserings-session åkte jag och Theresia hem för lite påfyllning av energi. Vi väntade någon timme för att sedan bege oss till gymmet för lite fokus på oss själv. Med “The Butcher” Black Razz från Swedish Supplements i kroppen kändes det som att förutsättningarna var goda för att inleda ett framgångsrikt axelpass.

Efter allt fokus ett par veckor nu på bostadsköp och försäljning av min lägenhet kändes det skönt att spendera en söndag på detta sätt. Och jag ser fram emot flera söndagar av denna kaliber… Inte minst med tanke på avslutningen här hemma som jag också avslutar detta inlägg med. Nämligen Theresias choklad cookies a’la protein style hämtat från Swedish Supplements Bakery! ⬇️⬇️⬇️

/David

Annons

2 kommentarer

 1. Ursäkta om det här är en dum fråga, men jag kan verkligen inget om fitnesstävlingar utan är bara nyfiken! Hur tänker man med så unga tjejer som tävlar eller vill tävla? Jag tänker att det måste vara en del viktminskningshets inom tävlingarna, är man noga med att det inte ska leda till ätstörningar? Skulle vara spännande att veta vad man gör för att undvika det 🙂

  1. Jag uppskattar att du frågar Sara. Din fundering är högst relevant, så en ursäkt för frågeställningen anser jag inte är nödvändig ?

   Vad gäller viktminskningshetsen så ser jag den inte alls ske i samma utsträckning inom fitness som jag uppfattat att det kanska kan vara i t.ex modellindustrin/modebranchen. Nu är ju din fråga kopplat till tävlingar inom fitness, så jag ska se till att fokusera mitt svar på detta område. Jag kan främst tala för mig själv som coach där jag väljer och ofta påtalar till mina klienter att plocka bort vågen. Jag intresserar mig för -och fokuserar på hur den jag vägleder ser ut i kroppen med hänsyn till vad domarna “vill ha”. Vidare tillämpar jag en ganska flexibel diet där jag gärna inte låser atleten till specifika mål, utan jag ger ofta alternativ i kostschemat. Vi är alla olika i vår metabolism, vilket betyder att även kosten (och träningen) bör vara därefter. Att låsa en person till specifika måltider är just något jag tror kan skapa ett destruktivt beteende. Jag har “turen” (om man får säga så i detta fall), att leva med en person som kommer från just ätstörning. En person som dessutom varit inlagd för detta och som idag har genomfört ett par tävlingar med min vägledning, och med avsikt att genomföra ett par till.

   Väldigt kortfattat ligger det stor del i hur vi coacher medvetandegör för atleten det som sker och hur vi bemöter ämnet ifråga. Jag är tydlig med min klineter hur framförallt sista veckorna på dieten är(!) väldigt ansträngande och påfrestande för kroppen, och hur det är något man inte bör genomgå fler än kanske 2 ggr på ett år. Ofta har man ett “tävlingsår” för att sedan låta kroppen återhämta sig en längre period. Och först 2-3 år senare ställer man sig på scenen igen. Det är lite olika…

   Jag kan ju som sagt bara tala för mig själv i detta fall. Men jag vill tro att många coacher inte har vikten i fokus då det är kroppen/fysiken som bedöms tillsammans med hur man visar/framför denna på scenen. Jag har ett exempel där en klients menstruation uteblev. Denna person tyckte det var skönt, varpå jag starkt påtalade att Nej(!), detta är inget positivt. Det är något som SKA vara där och det är alltid ett mål jag har att se till och ta vara på de tecken som visar att hälsan är i behåll. I varje enskilt fall kopplat till coachning inför tävling tar jag med mig erfarenheten jag har i att vägleda en person (min sambo) som verkligen kan dela med sig av hur man kan bemöta individer i detta sammanhang.

   Tack för din frågeställning Sara. Det kanske kan bli till att utveckla detta ytterliga i ett inlägg framöver då det berör en för många känslig punkt.

   /David ?

Lämna en kommentar