Inspired By Dave
Hälsa & Fitness

Denna söndag blev av bättre karaktär. Träningen har varit ett dilemma under tiden som jag sålt min bostad och där vi också köpt en ny. Så det är skönt att “komma in” och skapa de rutiner som jag i ett par veckor nu har eftersökt.

Träningen börjar flyta på bra igen och nu väntar vi bara på att flytten ska äga rum. Datumet är satt till sen 6:e november och vi längtar allihopa till denna dag.

Innan träningen idag blev det en liten “historielektion” tillika nostalgitripp för mig då min dotter Nova frågade vad jag tittade på när jag var liten. Så…på med Youtube och på med min absoluta favoritserie från min barndom… Rai Grottpojken!

Det blev tre avsnitt extrem nostalgi och det lär fortsätta med övriga avsnitt så snart vi får tid (troligtvis ikväll: läs sändag).

Meeeen… Nu ska vi låta skapelsen i rubriken få vara i fokus. Det är en Citronkladdkaka som levererar 9,1 gram protein per portion. Detta har vi lite att tacka Swedish Supplements Whey Protein Deluxe Vanilla Gelato Cream Flavour för.

Jag är noga med att kosttillskott inte ska vara något som ersätter kosten, utan syftet är att det ska vara ett komplement till kosten. Och ett utmärkt exempel tycker jag är hur Whey Protein Deluxe tillsammans med övriga ingredienser resulterar i en härlig bakelse.

Nedan följer näringsvärde, ingredienser samt beskrivning att göra denna kladdkaka.

?Citronkladdkaka?

(Portioner: 8)
Näringsvärde/bit:
Kalorier 130kcal
Protein 9.1g
Kolhydrater 4.6g
Fett 7.5g

Ingredienser:
3 ägg
1 dl lättströ
4 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
0,5 dl rismjöl
2 skopor Whey Protein Deluxe Vanilla Gelato Cream Flavour
0.5 dl citronsaft
4 msk fibersirap

Utförande:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält kokosoljan (går bra att smälta den i mikron).
3. Rör ner lättströ, fibersirap och ägg, blanda väl.
4. Ha i övriga ingredienser så att allt blir ordentligt blandat.
5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
6. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
7. Pudra över med proteinpulver.

Och som alltid annars, är även denna bakelse helt utan tillsatt socker (ja, även grädden är sockerfri). Det är viktig aspekt i det som Swedish Supplements Bakery skapar. Så häng med och baka med Teri och gå in och gillar Swedish Supplements Bakery på Facebook.

Ni är så välkomna att prova denna citronkladdkaka. Jag tror ni kommer bli överraskande över hur gott det kan bli…trots att man bakar med protein.

/David

Annons

Lämna en kommentar