Inspired By Dave
Hälsa & Fitness

Jag vet inte, men jag tror att väldigt många av er känner igen den där tveksamheten huruvida du är tillräckligt frisk för att träna.

Idag passerade jag gymmet med vetskapen om att det inte kommer bli någon träning idag heller. Jag var hemma sjuk i måndags och i tisdags och har inte tränat sedan i söndags. Det är helt enkelt något som för mig inte sker på “egen” vilja.

Min vilja och min motivation är större än på länge då jag känner att jag gjort framsteg i träningen.

Då är det av desto större vikt att låta sinnet och tålamodet vara större än i synnerhet viljan. Detta av anledning för att jag känner som jag gör i kroppen. Min erfarenhet är att det inte är värt att chansa då jag för massor av år sedan, under min tid som hockeyspelare, drabbades av en misstänkt hjärtmuskelinflammation. Jag var medveten om att jag åkte till träningarna med feber, men jag slutade efter en period att ta tempen eftersom jag inte ville se det faktum att min kroppstemperstur var ganska ordentligt förhöjd. Väldigt själviskt av mig och vårdslöst. Min vilja att slå mig in i laget, var för stor. Jag ville vara med, jag ville vara delaktig i kvalet till allsvenskan. Från beskedet av läkaren och kommande månader var ingen trevlig resa vill jag lova. Tretton veckor utan aktivitet och elva kg viktnedgång under de fyra första veckorna. Dit vill jag inte igen. Det var ett helvete, och ett av mina bidrag till laget var att sitta på matcherna och föra statistik. Det var ju inte det jag ville göra…

Så, mitt lilla budskap i detta. Vänta hellre en dag “för mycket” än en dag för lite. Viljan är oerhört bra att ha, men ibland kan den få oss på fall.

/David

Annons

1 kommentar

  1. Ja du, min älskade son, det glömmer jag aldrig! Jag körde dig till akuten och var med när du fick beskedet – jag trodde du blivit tokig så stark var din reaktion, när läkaren sa att du inte fick träna hockey längre. Det kändes också som ett nederlag för mig….men både du och jag tog oss ur det!

Lämna en kommentar