Inspired By Dave
Hälsa & Fitness

I mitt heltidsyrke som pedagog/lärare ställs jag dagligen inför situationer där både analys och kartläggning är en del av vardagen. Jag har förmånen att få arbeta med barn i behov av särskilt stöd och har så gjort nu i ca 13 år. Erfarenheten jag fått med mig har gjort att jag känner ödmjukhet inför livet där tacksamhet väntar bakom varenda hörn.

Fortsättningsvis har jag i mitt yrke allt mer och mer kommit till insikt hur individuellt det kan vara med svårigheter i vardagen. Detta vill jag mena på att jag möter även hos de klienter som jag åtar mig. En sak som fascinerar mig, som jag också får se varje dag, är att vi alla har våra unika sätt att bemöta och hantera dessa svårigheter. Ett lämpligare ordval för svårigheter ser jag kan vara att istället se det som utmaningarna eller områden där vi har potential för utveckling. Lika unika som är som individer, lika unika är vi i vårt sätt att möta utmaningar.

Det vi alla ändå har gemensamt är att vi på ett eller annat sätt har ett behov av återhämtning. Inom mitt yrke pratar vi om en plats som man kan vila i, en plats att fylla på med energi. Detta kan te sig på väldigt olika sätt. En person som annars är aktiv kanske uppskattar att ligga i soffan en stund och lyssna på musik. En annan föredrar kanske att vara kreativ bakom kameran.

Jag har min stund för “vila” när jag spelar tv-spel (det är 100% FIFA som gäller).

_20170412_211843

Även om det är en plats där jag kan vara ganska uppspelt och allmänt “taggad”, är det också en plats där jag kan koppla bort allt annat. Just då är det bara jag och tv-spelet. Det är absolut en plats som är väldigt värdefull för mig. Så att vila behöver som i mitt första exempel, inte innebära att ligga ner och ta det lugnt. Vi är som sagt unika och detta behöver vi respektera.

Den inledande bilden högst upp i detta inlägg är för mig en liten favorit-hörna på ett hotell i Norrköping. Jag finner lugn bara av att titta på denna hörna.

Så tänk på att ta ett kliv tillbaka ibland till den där platsen där Du finner vila. Det kommer komma tillbaka till dig senare på ett mycket positivt sätt om du ger dig själv detta. Att växa fysiskt under vila i all ära, men inget är viktigare än att låta oss växa mentalt.

/DMC

Annons

Lämna en kommentar