Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
B-Strong SwedenInspiration och peppInspired by DaveOkategorieratSwedish SupplementsTeam B-Strong

Debut för Team B-Strong – Framgång i Luciapokalen i dubbel bemärkelse

Såhär en vecka efter tycker jag det vore trevligt att dela med mig av denna text tillsammans med lite bilder från Luciapokalen 2017. Luciapokalen är numera ett stående inslag en gång om året i min kalender, ett mycket uppskattat sådant. Detta år var det dock speciellt i dubbel bemärkelse. Förutom att min fina Theresia klev upp på scenen i bikinifitness var det även debut för mitt tävlingteam, Team B-Strong.

Här var det Helena Ljungström (bilden ovan) som blev den första atlet någonsin att representera Team B-Strong!

Theresia tävlade i Bikinifitness Veteran med ett startfält på 12 duktiga tjejer. Förra året blev det en tredjeplats för henne vilket blev till något av ett mål att försöka förbättra inför denna tävling. Ett mycket sunt mindset hos den tävlingsinriktade anser jag. Nu kom Theresia på en mycket fin fjärdeplats, men där vi också kunde se att konkurrensen var bra mycket vassare än förra året.

Theresia förde sig fantistiskt elegant och visade både glädje och självförtroende tillsammans med en bra dos ödmjukhet. En kombination som jag vill mena på är mycket uppskattat hos domarna. Jag är otroligt stolt över henne och den resa vi gjort tillsammans. Jag tycker Swedish Supplements ska vara tacksamma över att ha henne i sitt team som såväl atlet men framförallt för den person hon är. Det var lite dubbla känslor för Theresia när hon klev av scenen då hennes rygg orsakade problem för henne framförallt i finalronden. I det stora hela vet jag att Theresia är väldigt nöjd med sin presentation.

Så var det den där dubbla bemärkelsen. Denna andra framgång står en annan kvinna för, nämligen atleten i mitt Team B-Strong, Helena Ljungström! Det var häftigt att höra speakern ropa ut “Helena Ljungström från Team B-Strong, Nacka” och se henne vandra ut på scenen.

Helena är alltså den första atleten någonsin att representera Team B-Strong och B-Strong Sweden som företag. Och hon är absolut inte den sista. På samma sätt som det var debut för mig kopplat till mitt Team B-Strong var det även debut för Helena i tävlingssammanhang. Hon tävlade i Bikinifitness Junior +166 cm. Även här ett starkt startfält och med en Helena som trots sin debut visade ett lugn som gjorde att hon behärskade och hade kontroll på det mesta hon gjorde. Sammantaget förde sig Helena väldigt väldigt bra på scenen.

En person som jag tror att vi alla vill tacka lite extra är Maria Hasselmark i och med det intryck hon gjorde bara på en enda poseringssession (tänk vad hon skulle kunna göra på flera poseringssessiner). Jag uppskattar när framgångsrika individer behåller ödmjukheten inom sig, vilket Maria är ett mycket bra exempel på.

Hon har nyttjat framgångarna inom fitness till något positivt där hon delar med sig av sina erfarenheter och sin kunskap för att skapa progression för andra. Precis som jag tycker att det ska vara.

Till sist, vill jag nämna ett par mycket goda vänner som också var på plats för att tävla. Martina tävlande även hon i Bikinifitness och hade sin Hugo med sig som coach. Liksom för Helena var det debut även för Martina och jag tror att både hon och Hugo kom ut från tävlingen med massor av erfarenhet inför vad jag hoppas blir fler kommande tävlingar.

Jag har varit på ett antal tävlingar nu, både i publik och backstage och det är sällan jag skådat sådan potential som Martina besitter.

På kvällen efter stängning på Luciapokalen åkte vi för att äta en sen middag. Vi var från början åtta stycken, som blev till tio…och till sist elva hungriga individer som intog Sovel i Sickla precis innan köket skulle stänga. Jag tror dom hade svårt att säga nej till ett minst sagt färgglatt sällskap. Några mer färgglada (läs brunare) än andra…?

Vi blev kvar 45 minuter efter ordinarie stängningstid. Så tack till Sovel för ert tålamod med oss. Och som alltid levererade man klockrena hamburgare som var något godare än vanligt för somliga just denna kväll.

Vilket upplevelse! Jag älskar atmosfären, jag älskar människorna, jag älskar att vara på dessa platser med likasinnade individer. Vi får se när, eller om det kanske blir min tur att tävla igen framöver.

/David

Annons

1 kommentar

Lämna en kommentar