Inspired By Dave
Hälsa & Fitness

Detta är utan tvekan ett av mina mest känsloladdade inlägg. Det handlar om en kamp som pågår på två olika håll, där den ena kampen är den som jag genomgår just nu… Jag har förmånen att välja min kamp, dvs kampen att prestera och att lyckas med det jag nu gör kopplat till fitness och Men’s Physique. Det är en kamp mot mig själv som jag själv dessutom är initiativtagare för, och jag kan faktiskt välja att när som helst avsluta den…

IMG_20160303_181255

Den andra kampen är den som min älskade mamma genomgår i detta nu. Den som många med henne tyvärr får genomlida med allt vad det kan innebära. Ja, jag pratar om cancer… Detta sjukdomstillstånd tillika kamp är till skillnad från det jag genomgår inget som bara kan avslutas.

“Resan” för mamma började för ca 9 år sedan då hon fick beskedet om en elak bröstcancer. Detta blev till en lång kamp med operationer, cellgifter, behandlingar och ärrvävnader som aldrig blivit riktigt bra. Nu har alltså dessa förbannat elaka celler åter funnit plats inom min kära mor. Denna gången i bäcken, ryggrad och vänster lunga. Trots prognoser som mamma, men också vi andra får ta del av, fascineras jag över hennes sinnestillstånd. Hon har en vilja och en inställning till detta som visar sig genom det hon själv förklarar i att “inte duka under”. Människor runt omkring henne uttrycker hur medveten hon är kring sitt sätt att tänka och hur det påverkar henne både långsiktig och kortsiktigt. Hon agerar utefter vad hon själv förstår att hon mår bäst av, och detta är att just upprätthålla en så “normal” livsstil som vanligt och att värna om både sig själv och sin omgivning. Detta imponerar otroligt mycket på mig…

PicsArt_03-03-07.11.38

PicsArt_03-03-07.32.29

Det kanske kan låta konstig… Men vetskapen om vad mamma går igenom hjälper mig i det jag gör just nu. Jag hade idag ett sista tömningspass innan Better Bodies Challenge som stundtals kändes väldigt tungt att genomföra. Men tanken på mamma och hur hon inspirerar genom sitt mindset har på ett eller annat sätt hjälpt mig hela vägen fram till mitt stundande mål, att forsätta kämpa.

Jag hoppas många andra kan inspireras av detta inlägg och tänka på att alltid försöka upprätthålla en positiv mental attityd (PMA), oavsett vilken situation man kan tänkas vara i.

Så hela denna resa vill jag mena på att jag har gjort med dig i mina tankar mamma. En del av mig och det jag levererar på scenen tillägnar jag Dig, oavsett om du kommer vara på plats i Stockholm eller ej under detta event. Jag hoppas många andra liksom mig kan inspireras av detta inlägg och tänka på att alltid försöka upprätthålla en positiv mental attityd (PMA). För när det kommer till just detta, ja då är du en stor förebild älskade mamma.

/Din son

Annons

Lämna en kommentar