Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
Bak/ReceptInspired by DaveOkategorierat

Heavenly Rich Chocolate cake – A cake to remember

I fredags inledde Theresia något som hon pratat om länge. För inte så länge sedan gick min sponsor Swedish Supplements ut med att man skulle släppa en ny smak i deras Protein Whey Deluxe serie, Heavenly Rich Chocolate. Nu är den ute och givetvis blev det på en gång såsom Theresia hade “planerat”.

Jag själv såg till att smaka på den första gången i form av en shake efter ett träningspass. Jag blev inte överraskad med tanke på det framgångsrika mönster man visat från Swedish Supplements sida kopplat till att ta fram smaker. Däremot blev jag gladeligen imponerad när jag fick dricka denna Whey Protein Deluxe Heavenly Rich Chocolate som nu är standard efter passen. Men jag har det också som ett alternativ i min vardag när jag snabbt behöver få i mig något mellan huvudmåltiderna.

_20160605_203951

Men för att komma till kanske det mest lyckade bakverk som Theresia har gjort som ska jag nedan presentera hur du ska gå tillväga för att göra denna hemma hos dig.

 

Ingredienser kaka:

2 skopor Protein Whey Deluxe Heavenly Rich Chocolate
1/2 paket (100) Philadelphia 3%
3 ägg
1/2 dl mjölk
1 msk kokosolja
1 dl lättströ
Hallon efter önskemål

_20160605_202941

Ingredienser topping:

1 skopa Protein Whey Deluxe Heavenly Rich Chocolate.
1/2 paket (100) Philadelphia 3%
Lättströ efter önskemål (Smaka och prova dig fram tills du får den smak du vill ha)

_20160605_202920

Tillvägagångssätt:

  1. Separera äggulor och äggvitor i separata bunkar.
  2. Vispa sedan äggulorna med 1 dl lättströ och 100g Philadelphia.
  3. Tillsätt 1/2 dl mjölk, 1 msk kokosolja, 2 skopor proteinpulver och blanda till en fin smet.
  4. Vispa sedan äggvitorna till en fast fluff och vänd ner i andra bunken och blanda.
  5. Häll smeten i en form och ha sedan ner hallon i formen och smeten.
  6. Grädda i 175 grader i ca 10 min. Låt svalna innan (innan toppingen läggs på).
  7. Topping: Blanda 100 g Philadelphia med 1 skopa proteinpulver och bred ut över kakan. Ha möjligen i en tsk mjölk för att göra toppingen bredbar. Det behövdes dock inte i denna baksession.
  8. Servera med lite färska hallon om så önskas.

_20160605_202804

_20160605_184816

_20160605_185107

 

Näringsvärde per bit fördelat på 10 bitar:
12,6g protein
3,5g kolhydrater
4,4g fett
101 kcal

 

Som ni kan se är näringsvärdet (enligt mig) ett väldigt imponerande sådant. Jag förstår själv inte hur hon lyckas få fram något som gör sig så bra i munnen smakmässigt. Jag tror att de flesta av er kommer att bli positivt överraskade av denna kaka och kanske kan det vara starten till mer inspiration kopplat till hälsosamt bakande. Det är klokt att göra en grund för er själva för att sedan vara kreativa och skapa smaker som passar er.

Imorgon kommer jag berätta om ett nytt gym som jag tränade på idag. Ett gym som jag tror att jag kommer besöka ganska frekvent.

_20160605_204312

Att hitta ett nytt gym kan för mig vara en bra boost när det kommer till inspiration!

/DMC

Annons

Lämna en kommentar