Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
Bak/ReceptInspired by DaveOkategorierat

Choklad & latteproteinkaka

mms_20160222_141938

Gårdagens core pass med min duktiga Theresia som gruppträningsinstruktör utgav precis det jag trodde det skulle göra, en fantastisk träningsvärk och ömmande core/mage.

Vidare tänkte jag dela med mig av ett första recept här på bloggen. Det är en variant som vi kallar “Choklad och latteproteinkaka.  Nu är det Theresia som totalt tagit över bakandet här hemma, så en eloge till dig och det Du gör min underbara.

Ni som följer mig vet att jag är på diet inför Better Bodies Challenge den 5:e mars, så det är med dubbla känslor som dessa skapelser görs relativt frekvent här hemma. Även om det inte skulle vara “farligt” för mig att äta dessa så är jag lite försiktig med att inte ta för mycket. Jag smakar absolut, men rent mentalt mår jag bäst av att vara så avhållsam som möjligt och håller mig gärna till det strikta kostschemat jag har.

Hur som helst ska ni här få ta del av receptet som jag hoppas, och för den delen tror att många av er kommer uppskatta.

Ingredienser:

▪2 Ägg
▪1 rågad msk naturell laktosfri lätt kvarg
▪1/2 dl laktosfri mjölk med kaffe enligt önskad smak
▪2 skopor Swedish Supplements Whey Deluxe Choklad & Toffee
▪1 tsk bakpulver
▪2-3 msk lättströ
▪Kokosflingor efter önskemål

mms_20160222_141924

Gör så här:

1) Blanda ägg, kvarg, kallt kaffe och lite mjölk. Tillsätt sedan bakpulver och proteinpulvret tills konsistensen är krämig, därefter lättströ efter önskad sötma och kokosflingor efter önskemål. Häll ut i formen.

2) Grädda i ugn på 175/180 grader i ca 10 minuter. Vill man ha en kladdigare variant av kakan, grädda då en aning kortare. Det kan handla om bara 1-2 minuter kortare.

3) Låt svalna. Man kan även lägga in den en kort stund i frysen så ovansidan blir kall snabbare.

mms_20160222_141948
Innan applicering av toppingen på bilden ovan

 

Topping:
1 dl kokoskvarg med lättströ och kaffe efter smak och konsistens. Kokosflingor som topping. Smeta på och sen in i kylen en stund innan servering.

Vill man att toppingen ska dras in i kakan mer, nagga kakan med en gaffel på ytan innan toppingen appliceras. Låt stå i en timme.

IMG_20160223_061917

IMG_20160222_143802

 

Näringsvärde/bit fördelat på 10 bitar:

98 kcal

10g protein

6,3g kolhydrater

3,4g fett

 

Hoppas det smakar! ?

/DMC

Annons

2 kommentarer

    1. Kul att du tycker det ser intressant ut Carolina ☺ Jag har en kollega på min arbetsplats som bakar en hel del och gör det fantastisk bra. Hon har fått upp ögonen för att baka hälsosamt, och hon blev häpen (rullade faktiskt med ögonen) över hur god den var ?

      Fantasiskt fin feedback framförallt när set kommer från någon som verkligen intresserar sig och “kan” området! ☺

Lämna en kommentar