Inspired By Dave
Hälsa & Fitness
Inspired by DaveOkategorieratUtanför träningen

“Work hard, be humble” – En filosofi genom livet

Tröjan med just texten “Work hard be humble” fick jag faktiskt av min dotter Nova. Det värmde extra mycket att den kom från henne då det utan tvekan är ett mindset tillika egenskap som jag gärna förmedlar vidare till henne. Ödmjukhet har kommit att bli ett av mina ledord i livet.

Jag gjorde ett inlägg för en tid sedan med rubriken, “Talang har inte en chans mot hårt arbete”. Här riktade jag fokus på det hårda arbete som ligger bakom många framgångar. Och på något sätt är det en befrielse att nå ett mål med vetskapen om att man har slitit för att nå dit, det ligger en viss känsla av genuin stolthet i det.

Ödmjukhet för mig handlar mycket om att ha ett öppet sinne och bibehålla detta i alla tänkbara situationer. Ödmjukhet för mig är också att utgå från att ingen egentligen vill mig illa, och att oväntade beteenden som ibland kan verka tveksamma allt som ofta har en orsak varför dessa uppkommer.

Jag tänker ofta på hur jag bemöter andra och vad dessa “andra” kommer att ta med sig från vårt möte… Kan du låta personen du interagerar/samtalar med få vandra iväg med en positiv känsla, varför inte sträva efter att det också ska bli så?

I dessa möten finns det mycket utveckling att hämta.

/DMC

Annons

Lämna en kommentar